Чи знали Ви, що мохіто, як коктейль, винайшли в 19ст. Його почали готувати на острові Куба. Мохіто навіть входить до списку «сучасної класики» міжнародної асоціації барменів. Не дивно, що автором попередника мохіто був коктейль «Драк», який винайшов пірат Френсіс Дрейк. Він додавав до рому різні інгредієнти через низьку його якість.
Щодо появи назви «мохіто», то є декілька версій. Одна з них така, що в перекладі з іспанської Mojo (moxo, mojito) – це соус moxo, який був поширений на Кубі та Канарах, до складу якого входили шафран, кориандр або кмин, паприка, лимонний сік, перець чилі, часник, зелень, томат, вода.
За другою версією мохіто – це скорочення до Mojadito (скорочено mojado), що в перекладі означає «дещо вологий». Цікаво, «вологий» відноситься до назви напою, чи до людини, яка його споживає?;)
Взагалі є багато різновидів цього коктейлю. Наприклад, в Перу його готують з додаванням фруктів. Знаємо ми і полуничний мохіто.
Зараз літо. На вулиці душно і інколи хочеться чогось новенького. А охолоджуючий мохіто з кави ви ще не спробували? Саме час!
Мохіто з кави
Рецепт Кавовий мохіто (інгредієнти на 1 порцію):
- Долька лимону
- Долька лайму
- Свіжозварена кава 120 мл
- Лід 1/2 склянки
- М’ята 1 пучечок
Приготування:
Наріжте лимон та лайм, промийте м’яту.
Змішайте всі компоненти крім кави, важливо прим’яти листки м’яти для більшого аромату, можна додати зовсім трошки мінеральної води з газом.
Зваріть каву та додайте в напій, ретельно розмішайте. Приємного)
Замовити якісну запашну каву з доставкою можна на сайті: