Кава в турці, правила приготування і особливості помолу

як готувати каву в турці

Кава в турці виходить більш щільною, міцною через те, що через дрібно мелену каву проходить вода високої температури і процес триває доволі довго. Помел потрібний самий мілкий, його інколи ще називають піском.

Як ми знаємо у каві дуже багато розчинників, а якщо каву ще й дрібно перемолоти, пропустити через неї воду високої температури і при цьому вплив води буде досить тривким, то на виході отримаємо дуже міцну каву.

Правила приготування кави в турці

Є певні правила приготування кави в турці, якими радо поділимося з вами, щоб ви отримували каву без зайвих думок:

  1. Помел кави робиться безпосередньо перед приготуванням, щоб кава не втратила своїх смакових властивостей
  2. Помел повинен бути мілким, як пісок чи пудра, чи пилюка
  3. Турки бувають різного об’єму, різної форми і виготовленні із різного металу. При виборі турки це все повинно бути враховано для того, щоб ви зварили якісну каву
  4. Співвідношення меленої кави до води повинно бути 1:10, тобто на 15 г кави потрібно 150 г води

Порядок приготування кави в турці

Спочатку мелену каву засипаємо в турку. Налийте холодну воду нижче рівня звуження турки, щоб було куди піднятися каві і кремам. Добре перемішайте. Поставте на вогонь. Коли вода почне досягати кипіння, то крема почнуть підніматися і саме в цей час потрібно зняти турку з вогню і одразу каву розлити по філіжанкам. Час приготування кави (заварювання кави) приблизно 4-5 хвилин. Смачної кави!

Рекомендуємо звернути увагу на каву від Кучерява Кава, яка найкращим чином підходить для приготування в турці (у нас можна замовити одразу змелену перед відправкою каву): Кава для приготування в турці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *