Кава в турці виходить більш щільною, міцною через те, що через дрібно мелену каву проходить вода високої температури і процес триває доволі довго. Помел потрібний самий мілкий, його інколи ще називають піском.
Як ми знаємо у каві дуже багато розчинників, а якщо каву ще й дрібно перемолоти, пропустити через неї воду високої температури і при цьому вплив води буде досить тривким, то на виході отримаємо дуже міцну каву.
Правила приготування кави в турці
Є певні правила приготування кави в турці, якими радо поділимося з вами, щоб ви отримували каву без зайвих думок:
- Помел кави робиться безпосередньо перед приготуванням, щоб кава не втратила своїх смакових властивостей
- Помел повинен бути мілким, як пісок чи пудра, чи пилюка
- Турки бувають різного об’єму, різної форми і виготовленні із різного металу. При виборі турки це все повинно бути враховано для того, щоб ви зварили якісну каву
- Співвідношення меленої кави до води повинно бути 1:10, тобто на 15 г кави потрібно 150 г води

Порядок приготування кави в турці
Спочатку мелену каву засипаємо в турку. Налийте холодну воду нижче рівня звуження турки, щоб було куди піднятися каві і кремам. Добре перемішайте. Поставте на вогонь. Коли вода почне досягати кипіння, то крема почнуть підніматися і саме в цей час потрібно зняти турку з вогню і одразу каву розлити по філіжанкам. Час приготування кави (заварювання кави) приблизно 4-5 хвилин. Смачної кави!
Рекомендуємо звернути увагу на каву від Кучерява Кава, яка найкращим чином підходить для приготування в турці (у нас можна замовити одразу змелену перед відправкою каву): Кава для приготування в турці